Pure Zaken
Image default
Auto-industrie

Meer over de wigkussen

Wigkussens hebben allerlei voordelen, van het helpen slapen in een comfortabele positie tot het beheersen van zure reflux  ’s nachts. Maar de hoeveelheid keuzes lijkt eindeloos.

Om jou te helpen beslissen, hebben we een lijst samengesteld van de beste wig kussens. We zullen ook breken de functies samen met voordelen en nadelen om te helpen uw keuze gemakkelijker te maken.

Wat zijn wigkussens?

Wigkussens zijn driehoekige kussens die je hoofd en soms je romp verheffen om te helpen slapen. Ze kunnen ook worden gebruikt om rugpijn te verminderen wanneer ze onder je knieën worden geplaatst.

 

Voordelen van wigkussens

  • kan snurken verminderen

  • kan zure reflux verlichten

  • kan helpen voorkomen dat het samenvoegen van slijm in de keel

  • kan helpen bij het verlichten van rugpijn

Soorten wig kussens

Er zijn verschillende soorten wigkussens. Ze variëren in vorm, materiaal en doel. Enkele van de meest populaire wig kussens omvatten:

Wigkussens met platte bodem

Deze kussens zijn typisch driehoekig met een vlakke bodem die vlak tegen je matras ligt. Sommige kunnen zijn uitgerust met riemen om te voorkomen dat glijden tijdens de slaap.

Contour wig kussens

Gebogen voor comfort, deze wig kussens zijn het meest populair bij side dwarsliggers te helpen bij de uitlijning van de wervelkolom.

Traagschuim wig kussens

Traagschuim is het meest populaire materiaal voor wigkussens omdat het bestand is tegen gewicht met behoud van zijn vorm.

Traagschuim kan lichaamswarmte opvangen en ongemakkelijk worden. Sommige soorten traagschuim zijn echter gemaakt met gel om de warmteopbouw te verminderen. Je kunt ook proberen het toevoegen van een koele kussensloop.

 

Latex wig kussens

Hoewel latex niet vaak op zichzelf wordt gebruikt, worden traagschuim en latex vaak gecombineerd om duurzame, ademende wigkussens te maken die niet zo veel van een zinkend in gevoel creëren.

Latex is een duurder materiaal, maar het is ook duurzamer dan traagschuim.

Verstelbare wigkussens

Verstelbare wigkussens worden geleverd met een of meer verwijderbare lagen schuim. Ze kunnen ook worden gevouwen in verschillende configuraties. Het voordeel van een verstelbaar Wigkussen is dat u de stevigheid of hoogte kan veranderen, afhankelijk van uw behoeften.

 

Grootte / Hoogte

De grootte en de hoogte kunnen belangrijke factoren zijn om te overwegen als u van plan bent op het gebruik van het kussen voor om het even welke medische voorwaarden zoals zure terugvloeiing of sinuscongestie. Wigkussens zijn er in verschillende vormen en afmetingen en sommige fabrikanten bieden meerdere hoogtes om uit te kiezen.

Lage hoogtes zijn meestal tussen de 6 tot 8 inch en zijn ontworpen voor het helpen van slaapapneu, zure reflux, en andere medische problemen. Mid-range maten zijn 10 tot 12 inch en moet helpen voorkomen spierpijn en pijn. Hoge hoogte opties zijn ongeveer 15 inch en zijn meestal het beste voor comfortabel ontspannen of positionering.

Conclusie

Als gezondheidsproblemen zoals zure reflux of slaapapneu houden u wakker ‘ s nachts, slapen met een wig kussen kan verlichting bieden, zodat u de rest die je nodig hebt, kunt krijgen. Er zijn veel opties om te overwegen, elk met verschillende therapeutische doeleinden.

Denk aan het type materiaal of schuim, het niveau van stevigheid, en de kussen maat. Sommige grotere kussens kunnen te groot zijn voor een klein bed, dus zorg ervoor dat u de afmetingen bekijkt voordat u uw aankoop doet. Aanstaande moeders kunnen ook verlichting van brandend maagzuur en gezwollen enkels met behulp van een wig kussen voor ondersteuning.

Met zoveel opties om uit te kiezen, kunt u het meest ideale Wigkussen voor u vinden op basis van functies zoals duurzaamheid op lange termijn, handvatten voor draagbaarheid en reizen, opvouwbare ontwerpen voor opslag en verwijderbare hoezen voor eenvoudig wassen. Hoewel het een nacht of twee kan duren om te wennen aan, een wig kussen kan het verschil in jouw algehele slaap gezondheid.