Pure Zaken
Image default
Auto-industrie

Wanneer Google Ads inzetten?

Google Ads kunnen effectief zijn in verschillende situaties, afhankelijk van je zakelijke doelen en doelstellingen. Alleen, in welk geval is het nu het zinvol? Weet jij wat alle mogelijk opties zijn of laat je misschien wel een hele winstgevende kans liggen?

Wanneer?

Hier zijn enkele situaties waarin je Google Ads zou kunnen overwegen:

 • Als je net een nieuw product of een nieuwe dienst hebt gelanceerd en snel zichtbaarheid en bekendheid wilt opbouwen, kan Google Ads een krachtig hulpmiddel zijn om je doelgroep te bereiken.
 • Voor speciale aanbiedingen, kortingen of promoties tijdens vakantieperiodes of specifieke seizoenen kan Google Ads helpen om snel meer verkeer naar je website te leiden.
 • Als je concurrenten actief zijn met Google Ads en je wilt niet achterblijven, kan het nuttig zijn om ook deel te nemen om concurrerend te blijven.
 • Als je specifieke doelgroepen wilt targeten op basis van demografische gegevens, interesses of zoekwoorden, biedt Google Ads gedetailleerde targetingopties om gericht verkeer naar je website te leiden.
 • In tegenstelling tot organische zoekresultaten kunnen Google Ads snel resultaten opleveren. Als je op korte termijn meer verkeer, leads of verkopen wilt genereren, kan dit een geschikte strategie zijn.

Handig om te weten:

Met retargeting via Google Ads kun je mensen bereiken die eerder je website hebben bezocht maar geen actie hebben ondernomen. Dit kan helpen om potentiële klanten weer naar je site te trekken.

Het is belangrijk om je doelstellingen en budget zorgvuldig te overwegen voordat je begint met Google Ads. Daarnaast is het aan te raden om de prestaties regelmatig te analyseren en campagnes indien nodig aan te passen voor optimale resultaten.

Hoe zet je Google Ads in?

Het opzetten van Google Ads omvat verschillende stappen. Hier is een algemene uitleg.

Een Google Ads-account aanmaken:

 • Ga naar de Google Ads-website (ads.google.com).
 • Klik op “Nu beginnen” en volg de instructies om een nieuw account aan te maken.

Campagne-instellingen kiezen:

 • Nadat je bent ingelogd, klik je op “Nieuwe campagne” en selecteer je het type campagne dat het beste past bij je doelen (bijvoorbeeld zoekadvertenties, displayadvertenties, shoppingadvertenties, etc.).
 • Kies je campagnedoelen, zoals websiteverkeer, conversies, of merkbekendheid.

Campagneconfiguratie:

 • Vul de gevraagde informatie in, zoals de naam van je campagne, budget, biedstrategie en planning.
 • Selecteer de locaties waar je advertenties wilt weergeven en de talen van je doelgroep.

Advertentiegroepen maken:

 • Binnen je campagne maak je advertentiegroepen aan. Elke advertentiegroep richt zich op specifieke zoekwoorden en bevat relevante advertenties.
 • Bepaal je zoekwoorden en biedingen voor elke advertentiegroep.

Schrijf boeiende advertentieteksten die relevant zijn voor je doelgroep. Voeg relevante extensies toe om extra informatie weer te geven, zoals sitelinks, oproepextensies, en locatie-extensies.

Overweeg het toevoegen van specifieke doelgroepen aan je campagne, afhankelijk van de kenmerken en interesses van je ideale klanten. Implementeer conversietracking om de prestaties van je campagnes te meten en te begrijpen. Voer een laatste controle uit op je campagne-instellingen, zoekwoorden, advertenties en budgetten. Wanneer je tevreden bent, activeer je je campagne.

Optimalisatie en monitoring

Volg regelmatig de prestaties van je advertenties via het Google Ads-dashboard. Analyseer gegevens, pas je biedingen aan, voeg nieuwe zoekwoorden toe en optimaliseer je advertentieteksten voor betere resultaten.

Houd er rekening mee dat het beheren van Google Ads een doorlopend proces is dat vereist dat je de prestaties blijft monitoren en aanpassingen maakt op basis van de verzamelde gegevens. Er komt veel bij kijken en als je niet de passie en tijd voor hebt is online marketing uitbesteden aan Stramark of een ander Google Ads Bureau een goed idee.