Pure Zaken
Image default
Auto-industrie

Wat kun je kwijt op een palletstelling?

De opslag van goederen baart voor veel bedrijven nogal wat zorgen. Opslagruimtes zijn duur en dan kun je er ook maar beter maximaal gebruik van maken. Toch zien we in de praktijk dat nog steeds veel opslagruimte verloren gaat omdat de mogelijkheden niet optimaal gebruikt worden terwijl die er wel zijn. Je zou versteld staan van de totale oppervlakte die je voor je opslag nog vrij kunt vinden als je het ook maar enigszins doordacht aanpakt. Een palletstelling implementeren is daar het beste voorbeeld van.

Wat is een palletstelling?

Over een palletstelling valt eigenlijk weinig uitleg te geven. Het is inderdaad een stelling die speciaal ontworpen werd voor het opslaan van goederen die zich op pallets bevinden. Het laat toe om aan de ene kant op een doeltreffende manier in opslag te voorzien en aan de andere kant om makkelijk en veilig met heftrucks pallets weg te halen of bij te plaatsen. Omdat pallets verschillende afmetingen kunnen hebben, kunnen ook de palletstellingen aangepast worden aan de noden van dat specifieke moment.

Van welke voordelen kun je genieten met een palletstelling?

Nu je weet wat een palletstelling is, vraag je je wellicht af welke voordelen dit voor jouw bedrijf heeft. We geven hier even een overzichtje dat het nadenken over de overstap alvast nog een stuk makkelijker maakt.

Flexibele opslag

Opslag moet efficiënt kunnen gebeuren en aan die vereiste voldoet het werken met een palletstellingvolledig. De stellingen kunnen op ieder moment aangepast worden aan de hoeveelheid goederen die moeten gestockeerd worden en aan de afmetingen van de pallets waarop deze goederen zich bevinden. Hoogte en breedte zijn aanpasbaar waardoor ieder formaat pallet zijn plekje krijgt.

Overzichtelijk en efficiënt werken

Een palletstelling is de beste manier om in een opslagruimte overzichtelijk en efficiënt te werken. Je kunt precies bijhouden welke goederen zich waar bevinden en met behulp van een heftruck kun je alle goederen veilig bereiken op het moment dat dit nodig is. Veel bedrijven werken volgens het FIFO principe (First In First Out) en daar biedt deze palletstelling de perfecte oplossing voor. 

Werken in alle veiligheid

Dat werken in opslagruimtes risico’s naar veiligheid met zich meebrengt, laat zich al snel raden. Goederen moeten doorheen de hele ruimte, en dus ook op hoogte, verplaatst worden waarbij je altijd het risico loopt dat er iets mis gaat met grote gevolgen. Het opslaan op een palletstelling laat toe om op een veilige manier alle goederen te verplaatsen, weg te halen of bij te plaatsen. Een palletstelling moet voldoen aan verschillende strenge eisen en voor bedrijven die werken met een veiligheidsplan kan dit niets anders dan een enorm voordeel zijn. Voor bedrijven die hierin nog een stapje verder willen gaan, zijn ook verschillende toebehoren te verkrijgen die de veiligheid nog verhogen, denk maar aan aanrijbeschermingen bijvoorbeeld of gaaswanden.

Werken met palletstellingen vormt een grote troef in het beheren van je opslagruimtes. De ruimte wordt maximaal gebruikt, je medewerkers kunnen op een veilige manier hun werkzaamheden uitoefenen en je administratieve medewerkers kunnen eindelijk efficiënt en tijdbesparend werken. Geen enkele reden te bedenken waarom dit voor jouw bedrijf niet de perfecte oplossing zou zijn.