Pure Zaken
Image default
Bedrijven en samenleving

Alles wat je moet weten over een trouwerij

Alles wat je moet weten over een trouwerij

Gefeliciteerd, je gaat trouwen! Dat betekent dat er een groot feest aankomt en er zijn allerlei dingen om over na te denken, zoals locatie, gastenlijst, bruidstaart en natuurlijk de jurk. Maar voordat je begint met plannen, is het goed om wat meer te leren over de tradities en gebruiken van een Nederlandse trouwerij. In deze blogpost vind je alles wat je moet weten, zodat je met vertrouwen de grote dag kan organiseren.

 

De ceremonie

Trouwerijen in Nederland vinden meestal plaats in een kerk, stadhuis of een buitenlocatie zoals op het strand. Het is traditie om de bruid te laten aankomen in een auto, koets of zelfs op een paard. De bruidegom wacht bij het altaar op zijn aanstaande en de ceremonie begint met een toespraak van de trouwambtenaar. Na het uitspreken van de huwelijksgeloften wordt er getekend en het huwelijk is officieel! Na de ceremonie is het tijd voor felicitaties en het gooien van rijst of bloemblaadjes naar het bruidspaar.

 

Na de ceremonie

Vervolgens is het tijd voor de receptie waar er champagne wordt geschonken en er vaak een bruidstaart wordt geserveerd. Dansen en gezelligheid met vrienden en familie mag natuurlijk ook niet ontbreken. Bij een avondfeest is er vaak een DJ of band voor live muziek. Het is ook traditie om de gasten te bedanken voor hun aanwezigheid met een kleine attentie zoals een foto van het bruidspaar of een doosje bonbons.

 

Wat gebeurt er?

Er zijn tal van tradities op een trouwerij zoals het aansnijden en eten van de bruidstaart, de openingsdans van het bruidspaar, het gooien van de bruidsboeket en jarretels, en het ondertekenen van de huwelijksakte. Vergeet ook niet om de ringen in te zegenen in de kerk! En als je van plan bent om te trouwen in de kerk, houd er dan rekening mee dat het nodig is om een speciale cursus te volgen om te leren over het geloof en huwelijk.

 

Wat trek je aan?

Als het gaat om kleding is het voor vrouwen vaak gebruikelijk om een witte trouwjurk te dragen, terwijl de mannen in een nette kostuum of smoking verschijnen. Maar er zijn natuurlijk tal van andere opties die net zo mooi zijn! Als het gaat om make-up en kapsels, is het belangrijk om een proefafspraak te maken met je visagist en kapper om te zorgen dat het er op de grote dag perfect uitziet. Zoek jij nog een mooie trouwjurk? Neem eens een kijkje bij bruidsmodeoutlet.nl.

 

https://bruidsmodeoutlet.com/