Pure Zaken
Image default
Bedrijven en samenleving

Gezelligheid in de tuin creeren: 5 tips

De een houdt van een tuin en de ander woont liever op een flat. Een tuin heeft nou eenmaal onderhoud nodig, maar daarna kan je wel heerlijk genieten in je eigen tuin van de zon. Gezelligheid in je tuin creëren kan je op verschillende manieren doen. Zo maak je van jouw saaie tuin iets heel gezelligs. Je kunt mooie decoraties gebruiken een vuurkorf met houtbriketten installeren, een waterelement toevoegen en nog veel meer. Lees er hier meer over!

Mooie decoratie op je schutting

Je kunt een schutting een stuk gezellig maken met wat schutting decoratie. Je kan hierbij denken aan wat mooie hangplanten of een mooie tuinschilderij. Een leuk kruidentuintje doet het ook altijd wel goed. Bij de bouwmarkt kan je vaak leuke houten vlinders kopen in verschillende kleuren, maar zelf maken is natuurlijk nog leuker.

Een vuurkorf in de tuin

Een vuurkorf in de tuin brengt gezelligheid voor jong en oud. Zo kan je op een mooie avond met zijn allen gezellig met wat marshmallows en een drankje genieten om het vuurtje uit je vuurkorf. Voor een vuurkorf heb je haardhout nodig wat niet spettert en een langere brandduur heeft.  Berkenhout is de goedkoopste optie en is zachter hout wat makkelijk kan branden. Als je voor een lange brandduur wil gaan met mooie vlammen dan is eikenhout meer geschikt. Wel is dit wat duurder. Je kan ook kiezen voor houtbriketten. Dit is modern brandhout en heel duurzaam. Het vochtgehalte is minder dan 5 procent waardoor het asgehalte ook bijna niet aanwezig is.

Een drijvende fontein in een waterschaal

Vuur brengt sfeer in de tuin, maar water doet dit ook. Een leuk fonteintje of een waterval in je tuin staat altijd leuk. Wanneer je geen zin hebt om een complete fontein te bouwen dan kan je ook voor een simpele waterschaal gaan. Wanneer je deze vult met wat water en plantjes kan je er een kleine drijvende fontein in leggen die op zonne-energie werkt. Verder heeft het weinig onderhoud nodig.

Een mooie meubelset in de tuin

Je tuin moet eigenlijk voelen alsof je op vakantie bent. Een mooie meubelset kan hierbij niet ontbreken. Een meubelset hoeft ook niet per se heel duur en luxe te zijn, zolang het maar lekker zit en er leuk uitziet. Een mooie loungeset lijkt mooier dan een paar plastic stoelen in je tuin. Je kan je terras afwerken met wat mooie lampjes.

Zithoek of buitenkeuken

Een andere tip om gezelligheid in de tuin te creëren is door het toevoegen van een zithoek of een buitenkeuken. Hierdoor creëer je een plek waar mensen samen kunnen zitten en genieten van de tuin, bijvoorbeeld tijdens een barbecue of een gezellige borrel.

Met wat creativiteit kun jij je tuin omtoveren tot je eigen vakantieparadijs en dan kan het echte genieten beginnen.