Pure Zaken
Image default
Bedrijven en samenleving

Recycling van oud ijzer en metaal

Het is verbazingwekkend hoeveel ijzer en metaal elke dag wordt weggegooid. Oude potten en pannen, roestige spijkers, een oud stuk pijp… het telt allemaal op. En niet alleen ijzer en metaal kunnen worden gerecycled – ook koper, messing en aluminium. Dus als je je afvraagt wat je moet doen met al dat oude ijzer in Utrecht en metaal dat in je huis rondslingert, zijn hier enkele ideeën.


Oud ijzer utrecht

1. roestige spijkers – Geloof het of niet, die roestige spijkers kunnen gerecycled worden. Het enige wat je nodig hebt is een magneet. Bevestig de magneet gewoon op een vel papier en wrijf dan de spijker over het papier. De roest zal door de magneet worden aangetrokken en op het papier terechtkomen. Als alle roest van de spijker af is, kan hij samen met andere soorten ijzer en metaal worden gerecycled.

 

2. oude potten en pannen – Als je oude potten en pannen hebt die je niet meer gebruikt, kunnen die ook gerecycled worden. Breng ze gewoon naar je plaatselijke recyclingcentrum of sloperij. Daar weten ze wel wat ze ermee moeten doen.

 

3. koperen leidingen – Als je oude koperen leidingen hebt liggen, of zelfs koperdraad, dan kan dat allemaal gerecycled worden. Koper is een van de meest waardevolle metalen die gerecycled kunnen worden, dus gooi het niet weg! Breng het naar je plaatselijke schroothandel of recyclingcentrum en zij zullen het voor je verwerken.

 

4. aluminium blikjes – Iedereen weet dat aluminium blikjes gerecycled kunnen worden, maar wist je dat andere soorten aluminium ook gerecycled kunnen worden? Dingen als folie, taartpannen, en zelfs die kleine foliezakjes die in dozen met cakemix zitten, kunnen allemaal samen met aluminium blikjes gerecycled worden. Dus als je de volgende keer op het punt staat die taartpan weg te gooien, denk dan twee keer na! Hij kan gerecycled worden.

 

Conclusie 

Dit zijn slechts een paar ideeën om oud ijzer en metaal rond je huis te recyclen. Met een beetje moeite kun je deze materialen uit de stortplaats houden en tegelijkertijd helpen ons milieu te beschermen. Dus voordat je die oude potten en pannen in de vuilnisbak gooit, denk er eens over na om ze in plaats daarvan te recyclen! Wil je meer lezen over dit onderwerp? Lees hier dan verder!