Pure Zaken
Image default
Bedrijven en samenleving

Wat is een rioleringssysteem en hoe werkt het eigenlijk?

Rioolonderhoudssystemen – wat u moet weten

Wat is een rioleringssysteem en hoe werkt het eigenlijk?

Een rioleringssysteem is een verzameling leidingen, tanks en pompen die afvalwater van huizen en bedrijven naar een afvalwaterzuiveringsinstallatie transporteren. De afvalwaterzuiveringsinstallatie maakt gebruik van anaërobe vergisting, chemische precipitatie, biologische nitrificatie en denitrificatie, actiefslibprocessen of andere geavanceerde methoden om het afvalwater te zuiveren.

Het rioleringssysteem is ontworpen om afvalwater van het gebied waar het is gegenereerd naar een punt te transporteren waar het kan worden behandeld. Dit proces kan worden uitgevoerd in een on-site of off-site riolering.

Wat zijn de verschillende soorten rioolwaterzuiveringssystemen en hun functie?

Rioolwaterzuiveringsinstallaties worden meestal geïnstalleerd in huizen en gebieden waar menselijk afval wordt geloosd. Ze zijn ontworpen om de schadelijke componenten van menselijk afval te verwijderen voordat het in een natuurlijke waterweg terechtkomt.

Anaërobe zuiveringsinstallatie: Dit type installatie gebruikt zuurstofvrije omstandigheden om organisch materiaal af te breken in methaan, koolstofdioxide en andere gassen die als brandstof kunnen worden gebruikt.

Conventionele rioolwaterzuiveringsinstallaties: Deze installaties gebruiken anaërobe omstandigheden om organisch materiaal af te breken tot methaangas en kooldioxidegas dat als brandstof kan worden gebruikt.

Hoe kies je een rioolzuiveringssysteem en welke is geschikt voor jou?

Rioolwaterbehandelingssystemen worden gebruikt om vaste stoffen, vloeistoffen en gassen uit rioolwater te verwijderen. Ze worden meestal geïnstalleerd op het terrein van een huis of bedrijf en bestaan uit een tank waar het afval wordt verzameld, een absorptiesysteem dat zuurstof uit het vloeibare afval verwijdert en een pomp die behandeld water terug in het milieu stuurt.

Er zijn tegenwoordig veel soorten septische systemen op de markt. Sommige zijn duurder dan andere, afhankelijk van hun componenten en installatiekosten. Het type septisch systeem dat u moet kiezen, hangt af van uw bodemgesteldheid. Als je zware kleigrond in je omgeving hebt, dan heb je een absorptiesysteem nodig dat dit aankan; als u echter lichte zand- of grindgrond heeft, kan een standaard septic tank voldoende zijn voor uw behoeften.

Rioolontstoppingsbedrijf Regio Riool

De beste manieren om te voorkomen dat uw rioolwaterzuiveringsinstallatie u problemen bezorgt

Rioolwaterzuiveringsinstallaties zijn in veel landen een bekend gezicht. Ze kunnen echter problemen veroorzaken voor omwonenden als ze niet goed worden onderhouden. Hier zijn enkele tips om te voorkomen dat uw rioolwaterzuiveringsinstallatie u in de problemen brengt.

– De beste manier om te voorkomen dat uw rioolwaterzuiveringsinstallatie problemen veroorzaakt, is door deze regelmatig te onderhouden en ervoor te zorgen dat deze optimaal presteert.

– Het is belangrijk om het afval op te halen van de veldgrootte die wordt aanbevolen door de installateur of het gemiddelde rioolreparatieproject van de loodgieter.

– U kunt natuurlijk ook altijd een installateur bellen op het moment dat uw verstopte wc in Leiden is verstopt. 

 

https://regioriool.nl/afvoerdiensten/toilet-ontstoppen/toilet-ontstoppen-leiden/