Pure Zaken
Image default
Boekhouding

Zo kun je het beste geld besparen!

De inflatie is vandaag de dag hoger als ooit tevoren. Dit betekent dat j geld minder waard wordt. Je koopkracht daalt. Dat wil zeggen dat je minder goederen en diensten kan kopen met dezelfde hoeveelheid geld. Een manier om je kopkracht te vergoten is door meer geld te verdienen. Dit kost echter tijd. Iets dat we vandaag allemaal te kort zien te komen. En andere optie is besparen. Maar waar kun je het beste op besparen? In deze blog vind je alles over het minimaliseren van jouw kosten!

De ins en outs

Controleer in je bankieren app wat je maandelijks uitgeeft. Maak hiervoor een Excel bestand met daarin de balans van de afgelopen maand of van het afgelopen jaar. Zo hebt je een perfect overzicht van alle kosten en baten die je hebt en kun je in een opslag zien hoeveel je maandelijks kan uitgeven. Ook kun je in een oog opslag zien wat de grootste kostenposten zijn. Echter zijn dit niet altijd de beste posten om op te sparen.

Hier moet je eens naar kijken

Kijk naar niet alleen naar de kostenposten die het grootst zijn maar ook naar de posten die bestaan uit een optelsom van veel verschillende en variabele bedragen. Je fitnessabonnement en autoverzekering blijft nagenoeg elke maand hetzelfde. Hier kun je helaas niks op besparen. Kijk wel naar bijvoorbeeld je benzineverbruik. Dit is een kostenpost die bestaat uit veel verschillende soorten bedragen die nagenoeg altijd anders zijn. Bespaar op je benzineverbruik door korte afstanden te overbruggen met de fiets of zelf met de voet. Kijk ook naar abonnementen die je niet mee gebuikt. Vaak ben je aangemeld bij bedrijven die diensten leveren die je niet meer gebruikt maar waar je nog steeds voor betaald. Ja kan bijvoorbeeld netflix opzeggen wanneer je niet meer kijkt. Of wat dacht je van dat Videoland account die je al maanden niet meer gebruikt. Door netflix opzeggen kun je al flink wat centen besparen op een jaar. Vooral als je het niet gebruikt.

Vaak zit het in de kleine euro’s

Vaak zit het in de kleinste bedragen waar je het meeste op kan besparen. Koop bijvoorbeeld niet elke week €10,- aan kantinevoer op school. Neem boterhammen van thuis mee. Op een jaarbasis sta je versteld van het bedrag dat je had kunnen besparen. En dan hebben we het alleen over de broodjes op school.

https://www.123opzeggen.nl/media/netflix/opzeggen