Pure Zaken
Image default
Bouw en onderhoud

De voordelen van een gestucte muur

Heb jij een muur die je graag glad wilt hebben, dan zijn er een aantal verschillende opties. De eerste optie is door gebruik te maken van een speciaal behang, maar lukt dit niet, dan zal je toch echt een stukadoor moeten inschakelen. Door het stucen van je muur zorg je ervoor dat een laag pleister overheen wordt gestreken, waardoor alle oneffenheden verdwijnen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk wanneer je ervoor kiest om je muur te willen behangen of te willen sauzen. Het is natuurlijk geen gezicht wanneer je dit wilt doen, er nog allerlei gaten in je muur zitten. 

 

De voordelen van een gladde muur

 

Het grootste voordeel van een gladde muur, is dat je er alle kanten mee op kunt. Wel is na het stucen latex spuiten aan te raden. Dit geeft je muur namelijk een frisse look, zodat je vanuit daar verder kunt bepalen wat je met je muur kunt doen. Om je een idee te geven welke voordelen het nog meer allemaal heeft, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

 

Eenvoudig te herstellen

 

Het kan natuurlijk altijd een keertje voorkomen dat je muur beschadigd. Wanneer er dan een hap uit is, dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk hebben hersteld. Het grote voordeel van het muur die gestuct is, is dat de stukadoor alleen maar dit stukje opnieuw hoeft te doen en je muur er vervolgens weer als nieuw uitziet. 

 

Strakke uitstraling

 

Door een gladde muur oogt je huis al direct heel anders. Een gladde muur geeft je huis namelijk een geheel andere uitstraling. Vooral wanneer je fan bent van een modern interieur, is het aan te raden om hier zeker eens mee aan de slag te gaan. Strakke muren kunnen namelijk zorgen voor een compleet andere look en feel van je complete interieur. Gelukkig kun je tegenwoordig met allerlei technieken ook middels VR zien hoe je huis eruit zou komen te zien wanneer je dit doet. Het is dus goed om eens een schets te laten maken om je een idee te geven welke mogelijkheden het je allemaal biedt.