Pure Zaken
Image default
Bouw en onderhoud

Hier moet je rekening mee houden bij de koop van een nieuwe woning!

In Nederland zijn er altijd mensen op zoek naar een nieuwe woning. Als je ook graag op korte termijn wilt verhuizen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Dit bepaalt namelijk gedeeltelijk hoe succesvol de zoektocht zal zijn. In dit artikel bespreken we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij de koop van een nieuwe woning. 

Zet je wensen op een lijstje

Voordat je start met je zoektocht naar een nieuwe woning, is het zeer aan te raden om eerst je wensen onder elkaar te zetten. Maak een lijstje en rangschik ze vervolgens van het minst naar meest belangrijkst. Hierbij kun je denken aan de locatie, maar ook aan de hoeveelheid ruimte en kamers. Koppel aan elke wens een hoeveelheid punten en zoek vervolgens een aantal woningen die minimaal aan een aantal wensen voldoen. Geef elk onderdeel een cijfer en vermenigvuldig dit met het aantal punten dat je aan elke wens hebt gekoppeld. Kijk vervolgens welke twee of drie huizen de meeste punten hebben gehaald en plan hier een bezichtiging in. 

Kijk wat de mogelijkheden zijn

Het kan ook interessant zijn om te zoeken naar een wat kleinere woning met grote tuin. Je hebt in dat geval namelijk de mogelijkheid om een aanbouw in Leiden te laten realiseren. Hiermee creëer je meer ruimte voor minder geld. Het enige nadeel hiervan is dat je jezelf toch weer een verbouwing op de hals haalt en het is begrijpelijk als je daar niet op zit te wachten.

Mocht je overigens genoeg kamers hebben, maar graag een extra plek willen creëren om te ontspannen, dan zou je eventueel ook een serre kunnen laten bouwen. 

Schakel hulp in van een makelaar

Zoveel voor het vinden van een woning als de onderhandeling die volgt, is het prettig om samen te werken met een makelaar. Een makelaar weet namelijk exact wat er komt kijken bij het kopen van een woning. Daarnaast heeft hij veel ervaring met onderhandelen en daar kun jij van profiteren. De onderhandeling kan er dan ook voor zorgen dat de makelaar zich meer dan terugverdient.

 

https://www.deaanbouwexpert.nl/aanbouw-leiden/