Pure Zaken
Image default
Bouw en onderhoud

Hoe komt maatwerk uit een RVS gieterij?

RVS, ook wel roestvrijstaal genoemd, is eigenlijk niet meer weg te denken in producten die wij dagelijks gebruiken. Dit komt mede door de vele toepassingen van RVS en de vormen waarin RVS gebruikt kan worden. Er zijn verschillende soorten RVS in diverse samenstellingen van materialen maar ze hebben allen gemeen dat ze in alle vormen te gieten zijn. Hierdoor kan je de perfecte maatwerk onderdelen in RVS laten gieten, ongeacht de grootte of de vorm van het product. Zo zie je tegenwoordig complete meubelsets van RVS, worden pinautomaten in RVS uitgevoerd en zijn de RVS reclamezuilen ook niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ook kleine onderdelen in de bouw of industrie worden steeds vaker van RVS gemaakt gezien de stevigheid en de duurzaamheid van het materiaal. In een RVS gieterij wordt het RVS in de gewenste vorm gegoten en bewerkt zodat het direct klaar is voor gebruik.

Wat is RVS? 

Hoewel RVS in de volksmond gebruikt wordt als roestvrijstaal, is het eigenlijk veel meer dan dat. RVS is namelijk een legering dat voornamelijk bestaat uit ijzer, chroom, nikkel en koolstof. De samenstelling van deze stoffen kan dus per RVS typen verschillen. Wel staat vast dat er maximaal 1,2 procent koolstof in RVS aanwezig mag zijn en dat er minimaal 12 procent chroom aanwezig is om de naam RVS te mogen dragen. Doordat de samenstellingen kunnen wisselen zijn er veel verschillende RVS typen beschikbaar. Alle typen RVS kunnen echter worden gegoten in de gewenste vorm in een RVS gieterij zodat je beschikt over een stevig en duurzaam product. Zo kan je RVS onderdelen verkrijgen in elke vorm die het beste passen binnen jouw werkzaamheden of project. De mogelijkheden zijn eindeloos dus heb je iets van RVS nodig denk dan zeker eens aan een RVS gieterij.

Welk werkzaamheden worden er uitgevoerd in een RVS gieterij? 

In een RVS gieterij wordt RVS omgesmolten voor maatwerk producten, zoals meubels, onderdelen van machines of onderdelen van gebouwen. RVS kent namelijk een grote toepasbaarheid en binnen een RVS gieterij kan eigenlijk alles worden gemaakt. Vaak wordt de was techniek gebruikt, waarbij vloeibare RVS in een wassen vorm gegoten wordt. Na het uitharden wordt de wassen vorm weggehaald en blijft er een RVS onderdeel over. Dit RVS onderdeel wordt in de RVS gieterij geschuurd en oneffenheden worden weggehaald. Na deze afwerking is het onderdeel klaar voor gebruik en is er een sterk en duurzaam product ontstaan. Met deze methode kan in een RVS gieterij eigenlijk alles worden gemaakt; van meubelonderdelen tot pinautomaten en van RVS schroefjes tot plaatmateriaal voor de bouw.

Ben je dus op zoek naar RVS producten die op maat moeten worden gemaakt? Kijk dan eens naar de mogelijkheden die een RVS gieterij aanbieden. Binnen een RVS gieterij kan eigenlijk alles worden gemaakt doordat vloeibare RVS in een wassen mal worst gegoten. Na het uitharden van het RVS en het wegwerken van oneffenheden ontstaat er een op maat gemaakt product dat voor diverse doeleinden kan worden gebruikt. Of je nu meubels wilt maken, specifieke onderdelen nodig hebt voor je werkzaamheden of RVS onderdelen nodig hebt voor de bouw; echt alles is mogelijk in een RVS gieterij.