Pure Zaken
Image default
Detailhandel

Dek jouw grond af met een bodembedekker

Het gebruik van bodembedekkers zal je landschap mooi en gezond doen lijken. Deze planten zijn speciaal gekozen om de bodembedekking in je tuin te verbeteren en te verfraaien. Ze kunnen worden gebruikt om ongewenst onkruid te bestrijden, de bodem tegen erosie te beschermen en voor een fraai uiterlijk te zorgen. Afhankelijk van de specifieke eisen van je landschap, zijn er een grote verscheidenheid van bodembedekkers beschikbaar.

Mulch

Mulch tuinen zijn een van de meest geliefde soorten bodembedekking. Een tuin mulch is een mooie manier om de grond in je tuin te beschermen. Het ziet er natuurlijk uit en wordt gemaakt van boomschors. Een tuin met mulch is een fantastische techniek om onkruidgroei te voorkomen, vocht vast te houden en bodemerosie tegen te gaan. Bovendien helpt het de koude grond op temperatuur te houden, wat goed is voor planten. Daarnaast kunnen mulch tuinen je tuin een gepolijst, afgewerkt uiterlijk geven, waardoor de algehele esthetiek wordt verbeterd.

Groenblijvende

Groenblijvende bodembedekkers zijn een ander geliefd type bodembedekker. Dit zijn planten die hun bladeren het hele jaar door behouden en bieden het hele jaar door een luifel van weelderig groen. Ze kunnen worden gebruikt om een mooie tuin te maken die weinig onderhoud vergt. Groenblijvende bodembedekkers zijn uitstekend geschikt voor vochtige of schaduwrijke plaatsen waar andere planten moeite hebben om te gedijen. Ze zijn ook uitstekend geschikt om de esthetiek van je tuin te verbeteren in de winter, wanneer veel andere planten zijn verdord en vergaan.

Eenjarige

Eenjarige bodembedekkers zijn een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een bodembedekker met veel kleur. Hoewel ze in het voorjaar worden gezaaid en in de herfst afsterven, bieden deze planten het hele groeiseizoen lang een levendige aanblik. Petunia’s, goudsbloemen en viooltjes zijn enkele veel voorkomende eenjarige bodembedekkers. Ze kunnen worden gebruikt om de ruimte tussen vaste planten op te vullen en een vleugje kleur in de tuin te brengen.

Andere keuzes

Naast deze soorten bodembedekkers zijn er ook andere keuzes, zoals bodembedekkers voor bepaalde streken of grondsoorten. Bijvoorbeeld bodembedekkers die kunnen worden toegepast in kustgebieden en die groeien op dorre, zanderige gronden. Bij het gebruik van bodembedekkers hoef je niet iets speciaals te kiezen maar kies je het gewoon van een goed bedrijf om er zeker van te zijn dat je de beste kwaliteit krijgt voor de beste prijs.