Pure Zaken
Image default
Detailhandel

Waarom een rol duct tape op kantoor onmisbaar is

Is er bij jou op kantoor nergens een rol duct tape te bekennen? Na het lezen van dit artikel zal het je duidelijk zijn: duct tape is een onmisbare tool in je bedrijf. De populariteit van de tape is grenzeloos. YouTube staat vol met filmpjes over lifehacks, er zijn sites die constant nieuwe toepassingen delen en er bestaan zelfs fanclubs! En ken je de gezegdes ‘Where there’s a roll, there’s a way’ en ‘If you can’t fix it using duct tape, you’re not using enough’?

De populariteit van duct tape

De populariteit van de tape is te verklaren door de combinatie van kleefkracht en gebruiksvriendelijkheid. Duct tape is een van de sterkste tapes ter wereld. De tape is erg sterk in de lengterichting, maar toch eenvoudig af te scheuren in de breedte. Duct tape is olie- en waterbestendig en dus zowel binnen als buiten te gebruiken. Dat maakt hem geschikt voor ontelbaar veel praktische oplossingen.

7 toepassingen voor duct tape op een rij

Concreet nu: waar kun je de tape op kantoor voor gebruiken? We hebben 7 toepassingen voor je op een rij gezet.

1. Kabels en snoeren wegwerken

Beeldschermen, laptops of pc’s, telefoons, netwerkkabels: grote kans dat er zich een snoerenbrij onder je bureau bevindt. Om knopen te voorkomen en ervoor te zorgen dat je er niet met je voeten in verstrikt raakt, is duct tape onmisbaar. Plak de snoeren vast aan de onderkant van je bureau en/of leid ze netjes langs de bureaupoten naar beneden, en opgelost is je probleem! Duct tape is in diverse kleuren verkrijgbaar (o.a. zwart, wit, transparant en zilver), dus het ziet er ook nog eens netjes uit.

2. Kleine (tijdelijke) reparaties uitvoeren

Een lekkende afvoer, kapotte kraan, doorgezakte computerarm of gebroken raam ga je te lijf met duct tape. Het is duidelijk dat het hier om een tijdelijke oplossing gaat, maar de eerste nood los je zo in ieder geval op! En gezien de sterkte van duct tape, zou die tijdelijke oplossing zomaar langer kunnen meegaan dan je dacht.

3. Pakketten klaarmaken voor verzending

Wil je pakketjes klaarmaken voor verzending? Plak ze dicht of verstevig ze met duct tape. Zo komt de inhoud ongeschonden bij de geadresseerde aan.

4. Dozen repareren of verstevigen

Ben je bezig met een interne verhuizing of archiefwerkzaamheden? Gescheurde dozen of archiefboxen met kapotte hoeken verstevig of repareer je met duct tape, zodat ze nog een ronde meegaan.

5. Tabs en labels maken

Wil je je bureaustoel voorzien van je naam, een waterfles markeren als de jouwe of voorkomen dat je plakbandapparaat constant ingepikt wordt door een collega? Plak er een stuk duct tape op en schrijf je naam erop. Duct tape is relatief makkelijk te verwijderen, dus geen probleem als de spullen van eigenaar wisselen. Maak je je toch zorgen over beschadiging? Je maakt met duct tape ook makkelijk labels: plak twee stukken met de kleefzijde naar elkaar toe op elkaar, perforeer er een gaatje in en bevestig met een touwtje. Zo hoef je de tape niet rechtstreeks op je spullen te plakken.

6. Voor borden en bewegwijzering

Met een stuk karton en duct tape maak je eenvoudig borden om aan te geven welke route bezoekers moeten volgen, welk toilet voor de dames of heren is en hoe een vergaderzaal heet. Je kunt hier een serieus, professioneel ogend project van maken, maar het ook als tijdelijke oplossing zien voordat je permanente oplossing er is.

7. Diverse (verbouwings)werkzaamheden

Ook bij verbouwingen of andere werkzaamheden op kantoor kan een rol duct tape van pas komen. Je kunt de tape bijvoorbeeld gebruiken om meubels, ramen en muren af te plakken voor een schilderbeurt en om vloerbedekking te leggen.

Maak nu je gereedschapskist compleet

Het lijkt ons duidelijk: duct tape is een essentieel onderdeel van je gereedschapskist op kantoor. Ga je duct tape aanschaffen? Overweeg dan ook meteen dubbelzijdige tape mee te bestellen. Daarmee ben je ook iedere montage- en fixatieklus de baas. Met deze tapes kun je schilderijen, spiegels of decoratieve elementen aan verschillende oppervlakken ophangen, zonder een gat te boren.