Pure Zaken
Image default
E-commerce

De beste voetenwarmers

De beste voetenwarmers

Wat is een voetenwarmer?

Zoals de naam al zegt, is een voetenwarmer een apparaat dat je voeten verwarmt.

Ze zijn het perfecte huismiddeltje voor mensen die veel last hebben van artritis en koude voeten, en ze zijn medisch getest. Verder zijn ze ook een perfecte voetensteun.

Helaas zijn we niet allemaal in staat om dagelijkse massages te nemen (als je dat wel kunt – geweldig!), en dus zullen voetenwarmers je nieuwe beste vriend zijn en je tenen redden van bevriezing. Voor de beste voetenwarmers kan je kijken op dokterfit.nl.

Hoe ze werken, hangt af van het type.

 

De 3 soorten voetenwarmers

Op batterijen

Meestal worden elektrische voetenwarmers geleverd met een snoer dat je in het stopcontact steekt en het apparaat opwarmt, waarna je de warmte kunt regelen op basis van je eigen voorkeur.

Maar als u op zoek bent naar iets dat draagbaar is, zijn er enkele opties die op batterijen werken, zodat u ze overal mee naartoe kunt nemen. Met name sokken of inlegzolen op batterijen geven u de constante warmte die u nodig hebt. U hoeft er alleen maar voor te zorgen dat ze zijn opgeladen!

 

Verwarmingskussen

Als u uw voeten binnenshuis warm wilt houden, is een verwarmde voetensteun de juiste keuze. Een verwarmde voetensteun is verkrijgbaar in veel verschillende varianten, dus er is er zeker een die comfortabel is voor u, bijvoorbeeld voor in bed. Verwarmingskussens zorgen voor elektrische warmte, dus ze worden geleverd met een snoer of een accu.

 

Chemische Voetenwarmers

Chemische voetenwarmers zijn een geweldige warmtebron voor onderweg. Meestal worden ze per twee geleverd (één voor elke voet) en er zijn specifieke types voor je tenen en voeten. De manier waarop het werkt is dat de ingrediënten ijzer, water, zout en actieve koolstof in het pack zitten en zodra het wordt geschud en gemengd genereert het warmte. Zodra de voetenwarmer is opgewarmd, kun je het in je sokken en schoenen stoppen, zodat je voeten warm blijven. Het enige nadeel is dat ze slechts eenmalig te gebruiken zijn, en dat je de voetenwarmer moet vervangen zodra de warmte verdwijnt.

Voordelen van voetenwarmer 

1. Comfort

Voetenwarmers bieden veel steun, comfort en de opgewekte warmte heeft een ontspannend effect op de zenuwen en spieren.

Bovendien geeft comfort van de voetensteun en de verwarming uw lichaam nieuwe energie omdat de warmte de slapende weefsels in de voeten reactiveert.

 

2. Verbetert de bloedcirculatie

De warmte van de voetenwarmers kan de bloedstroom verhogen, wat betekent dat het bloed door het lichaam kan circuleren en plaatsen kan bereiken waar het voorheen misschien niet kon komen.

Tegelijkertijd kunnen voetenwarmers eventuele blokkades in de bloedsomloop helpen opheffen, waardoor de algehele bloedcirculatie verbetert.

 

3. Versnelt de genezing

In het verlengde van het vorige punt betekent een betere bloedcirculatie dat spieren en pezen sneller kunnen genezen als er schade is.

En dus zijn voetenwarmers geweldig voor een snel herstel; het kan eerst pijn doen, maar de warmte zorgt ervoor dat de spieren uiteindelijk ontspannen.

 

4. Lost gifstoffen op

Wanneer gifstoffen zich ophopen in je lichaam, kan het heel lastig zijn om ze kwijt te raken. Gelukkig zijn voetenwarmers een effectief ontgiftingsmiddel dat helpt ze in de bloedbaan te duwen. En zodra ze door het bloed zijn verwerkt, worden ze door het lichaam vrijgegeven wanneer je zweet.

5. Vermindert spierkrampen

Je kunt spierkrampen ervaren na een lange training – maak je geen zorgen, dit is volkomen normaal.

Als je naar een kliniek gaat, word je meestal behandeld met een verwarmde massage om de spier te kalmeren. Voetenwarmer kunnen dit vervangen en u kunt spierkrampen verminderen in het comfort van uw eigen huis.

Voor een meer keus aan voetenwarmers en voetensteun ga naar dokterfit.nl

 

https://dokterfit.nl/voetenwarmer/