Pure Zaken
Image default
Elektronica en elektriciteit

Computermuizen voor kantoor: dit heb je nodig

Computermuizen zijn er in talloze vormen en kleuren. Hierdoor is het vinden van het juiste exemplaar voor kantoor soms best lastig, want welke heb je nu nodig? Wij helpen je op weg door vier belangrijke eigenschappen te benoemen, waar een kantoor-computermuis aan moet voldoen. Lees ze alle vier goed door en ga voor een optimaal muisgebruik op kantoor!

Draadloze muis voor bewegingsvrijheid

Kantoormedewerkers werken lange dagen met hun computermuis. Voor een productieve en gezonde werkhouding is het belangrijk dat hun arm tijdens het ‘muizen’ genoeg bewegingsvrijheid heeft. Daarom raden wij een draadloze muis aan. Draadloze muizen hebben een zender die een signaal uitzendt aan de ontvanger (dongle of Bluetooth). Deze geeft het signaal weer door aan de computer, waardoor de cursor over het scherm heen kan bewegen. Er is dus geen draad nodig, waardoor werknemers alle ruimte hebben om hun muis te verplaatsen.

Ergonomisch design voor een gezonde werkhouding

Nog een belangrijke eigenschap van de muis is de vormgeving. Kantoormedewerkers kunnen RSI-klachten krijgen. Dit zijn veelvoorkomende klachten die worden veroorzaakt door het verkeerd gebruiken van de muis. De oplossing hiervoor is een ergonomische computermuis. Deze heeft een speciale vormgeving, die ervoor zorgt dat kantoormedewerkers een natuurlijke handpositie aannemen. Hierdoor is de kans op pijnklachten aan de duim, pols en elleboog kleiner. 

Computermuizen voor links- en rechtshandigen

Inventariseer hoeveel links- en rechtshandige werknemers in dienst zijn. Niet alle computermuizen zijn namelijk geschikt voor linkshandigen én voor mensen met rechts als voorkeurshand. Het is zonde als je er na het bestellen achter komt dat je de verkeerde muis hebt gekocht. Kijk daarom altijd naar de producteigenschappen. Hierin staat meestal voor wie de muis geschikt is. Zo weet jij zeker dat je het juiste exemplaar aanschaft!

Instelbare knoppen om efficiënt te werken

Kijk ook of de computermuis programmeerbare knoppen heeft. Deze kun je naar wens instellen, waardoor werknemers sneller naar de juiste pagina’s navigeren en programma’s afsluiten. De programmeerbare knoppen zijn vooral handig voor werknemers die veel repetitief werk doen. Zij kunnen hiermee nóg sneller werken, waardoor de werkproductiviteit hoger wordt. 

Wij hopen dat dit blog je heeft geholpen bij het kiezen van geschikte computermuizen voor kantoor. Houd er wel rekening mee dat niet alle werknemers dezelfde muis fijn vinden werken. Het is een persoonlijke kwestie. Luister daarom altijd goed naar hun wensen en stem de keuze voor een bepaalde computermuis hierop af.