Pure Zaken
Image default
Industriële goederen en diensten

Maximaliseer je magazijn efficiëntie met de juiste stapelaar

Een stapelaar is een onmisbare machine in elk magazijn. Het kiezen van de juiste stapelaar kan een groot verschil maken in de efficiëntie en productiviteit van je bedrijf. In deze blog bespreken we de voordelen van een stapelaar, hoe je de juiste stapelaar kiest, wat de onderhoudsvereisten zijn en waar je een stapelaar kunt kopen of huren.

Wat zijn de voordelen van een stapelaar?

Een stapelaar biedt diverse voordelen voor magazijnen en logistieke bedrijven. Allereerst zorgt een stapelaar voor een efficiëntere verplaatsing van goederen. Dit betekent dat werknemers minder tijd kwijt zijn aan het handmatig tillen en verplaatsen van zware items. Hierdoor neemt niet alleen de productiviteit toe, maar wordt ook het risico op werkgerelateerde blessures verminderd.

Daarnaast bespaart een stapelaar ruimte. Dankzij het compacte ontwerp kunnen stapelaars gemakkelijk manoeuvreren in smalle gangpaden, wat ideaal is voor magazijnen met beperkte ruimte. Ze kunnen goederen op grote hoogte stapelen, waardoor je de opslagcapaciteit optimaal benut.

Hoe kies je de juiste stapelaar voor jouw bedrijf?

Het kiezen van de juiste stapelaar begint met het evalueren van je specifieke behoeften. Hier zijn enkele belangrijke factoren om te overwegen:

 1. Gewichtscapaciteit: Hoe zwaar zijn de goederen die je moet verplaatsen? Zorg ervoor dat de stapelaar het maximale gewicht aankan dat je dagelijks moet tillen.

 2. Heftoegang: Hoe hoog moeten de goederen worden getild? Kies een stapelaar die voldoet aan de hoogtevereisten van jouw magazijn.

 3. Omgevingsomstandigheden: Werk je binnen of buiten? Elektrische stapelaars zijn ideaal voor binnengebruik vanwege hun stille werking en gebrek aan uitstoot, terwijl handmatige of dieselstapelaars beter geschikt zijn voor buitengebruik.

 4. Gebruiksgemak: Kijk naar de ergonomie en bedieningsgemak van de stapelaar. Werknemers moeten zich comfortabel voelen bij het gebruik van de machine om de efficiëntie te maximaliseren.

Wat zijn de onderhoudsvereisten voor een stapelaar?

Regelmatig onderhoud is essentieel om de levensduur van je stapelaar te verlengen en storingen te voorkomen. Hier zijn enkele onderhoudsvereisten:

 1. Dagelijkse inspecties: Controleer dagelijks de staat van de stapelaar. Let op lekken, beschadigingen en de conditie van de banden.

 2. Smeerbeurten: Zorg ervoor dat alle bewegende delen regelmatig gesmeerd worden om slijtage te verminderen.

 3. Batterijonderhoud: Bij elektrische stapelaars is het belangrijk om de batterij in goede conditie te houden. Laad de batterij op tijd op en controleer het waterniveau regelmatig.

 4. Periodieke controles: Laat de stapelaar periodiek controleren door een professionele monteur. Dit helpt om potentiële problemen vroegtijdig te detecteren en te verhelpen.

Waar kan ik een stapelaar kopen of huren?

Er zijn verschillende plaatsen waar je een stapelaar kunt kopen of huren:

 1. Gespecialiseerde leveranciers: Bedrijven die gespecialiseerd zijn in magazijnapparatuur hebben vaak een breed assortiment aan stapelaars. Zij kunnen je ook adviseren over welke stapelaar het beste bij jouw behoeften past.

 2. Online marktplaatsen: Websites zoals Marktplaats of tweedehands platforms bieden vaak gebruikte stapelaars aan voor een lagere prijs. Let wel op de staat en het onderhoudsverleden van de stapelaar.

 3. Huurbedrijven: Als je een stapelaar slechts tijdelijk nodig hebt, kan huren een goede optie zijn. Dit geeft je flexibiliteit zonder de hoge aanschafkosten.

Door de juiste stapelaar te kiezen en goed te onderhouden, kun je de efficiëntie en productiviteit van je magazijn aanzienlijk verhogen. Bezoek de website van Still Nederland om stapelaars te bekijken die het best bij jouw bedrijfsprocessen passen.