Pure Zaken
Image default
Industriële goederen en diensten

Tips om veilig in het magazijn te werken

Wanneer je in het magazijn werkt ben je de hele dag in de weer om pakketjes te sorteren, in te pakken, te verplaatsen en het magazijn op orde te houden. Je doet alles in het magazijn en zorgt er bovendien voor dat het magazijn netjes blijft. Naast dat je al deze werkzaamheden dagelijks uitvoert is je veiligheid in het magazijn ook heel erg belangrijk. Zeker wanneer je dagelijks zware lasten moet verplaatsen en daarbij gebruik maakt van bijvoorbeeld een hangbaansysteem of kolomkranen is dit belangrijk. In dit blog geven we je tips om veilig in het magazijn te werken.

 

PBM

Als je in het magazijn werkt dan ligt deze tip waarschijnlijk best wel voor de hand. Toch wordt deze tip niet in ieder magazijn gebruikt. PBM is een afkorting voor Persoonlijke Beschermingsmiddelen. Ze zijn ontzettend belangrijk voor je veiligheid als je dus bijvoorbeeld werkt met het eerder genoemde hangbaansysteem of kolomkranen. Denk aan veiligheidsschoenen, een veiligheidsbril, werkhandschoenen en een helm. Door deze te dragen verklein je het risico op zwaar letsel mocht het een keer mis gaan.

 

Paden

Het is aan te raden om je magazijn op een slimme manier in te richten. Zorg ervoor dat er bepaalde looprichtingen zijn. Datzelfde geldt voor de rijrichtingen. Zo verklein je de kans op aanrijding met een heftruck. Geef dit aan met signaleringen zoals bijvoorbeeld pijlen of stickers die je opplakt. Dit kan op de grond zijn, maar ook op het raam.

 

Pictogrammen

Gevaren aangeven moet altijd in het magazijn. Geef dit aan met pictogrammen. Denk aan een waarschuwingspictogram of een pictogram voor het uitijken voor handbeklemming. Zo kan de medewerker die in het magazijn bezig is hier rekening mee houden en voorzichtig te werk gaan. Vaak weet je het wel, maar het is wel fijn als het nog een keer goed aangegeven staat. Dit verkleint de kans op een ongeval.

https://www.adaklein.nl/kolomkraan/