Pure Zaken
Image default
Marketing en reclame

De kracht van mooie prijzen op jouw evenement

Een evenement ter ere van een persoon of een groep mensen vraagt om een nauwgezette planning en een eerbetoon dat past bij degene die in het zonnetje wordt gezet. En daar hoort natuurlijk ook een prijsuitreiking bij. Hier wordt meestal een aparte ceremonie van gemaakt waarbij ook de prijzen letterlijk in de spotlights worden gezet!

Waarom een prijsuitreiking?

De winnaars van de voetbalcompetitie. Een oeuvreprijs voor een schrijver, wetenschapper of sociaal werker. Een medaille voor militairen als dank voor bewezen diensten. Er zijn talloze redenen om een prijsuitreiking te houden

Waar let je op bij het kiezen van prijzen?

Een trofee is een tastbare, gekoesterde herinnering aan een belangrijke prestatie en moet dat ook uitstralen. Ga dus goed op zoek naar prijzen die passen bij de geleverde prestatie. Bij toernooiwinst bij een voetbalclub is het eenvoudig om een sport specifieke beker voor voetbal of een kampioensschaal te vinden. Maar hoe doe je dat bij andere evenementen? Kies voor een leverancier met een uitgebreid aanbod, het liefst met een showroom. Zo kun je langsgaan en je laten adviseren over welke prijs het beste past bij het prestige van jouw evenement.

Met welke kosten moet je rekening houden?

Je kunt al een gouden medaille kopen voor een paar cent per stuk. Maar wanneer je een beleving maakt van de prijsuitreiking wil je natuurlijk wel dat de prijzen die je uitreikt passen bij de rest van de ceremonie. Bij goede trofeeën zie je het verschil in materiaalkeuze. Goedkopere prijzen zijn vrijwel altijd gemaakt van kunststof en dat ziet er meestal toch wat doffer uit dan metaal. Je kunt ook een bokaal of medaille kopen waar edelmetalen zoals goud en zilver in verwerkt zijn maar dan moet je rekening houden met een prijs die op kan lopen tot honderden euro’s.