Pure Zaken
Image default
Onderwijs en opleiding

Spreekbeurten – Digitale leermiddelen

 

 

Waarschijnlijk heb je het je opa of oma wel eens horen zeggen, ‘vroeger was alles anders’. En bij heel veel dingen is dat ook zo. Kijk maar eens naar het onderwijs. Je opa en oma kregen vroeger bijvoorbeeld les op een krijtbord. Daarnaast kregen ze leerboeken en bijbehorende schriften waar ze huiswerk in moesten maken.

 

Nu kun jij je dat waarschijnlijk niet meer voorstellen. Bij jou op school hang in elke klas een digibord. Daarnaast kun je naast dat je in boeken en schriften opdrachten doet, ook opdrachten doen op een computer of tablet. Er is dus veel veranderd in de afgelopen tijd. Daarom gaan we het in de deze spreekbeurt hebben over digitale leermiddelen.

 

Waar hebben we het over bij digitale leermiddelen?

Als we het hebben over digitale leermiddelen, dan hebben we het over alles wat we kunnen leren op school, alleen wordt dit dan uitgelegd op een digitale manier. Op Smart2scool.nl kun je allerlei verschillende soorten digitale leermiddelen vinden. Denk bijvoorbeeld aan leuke apps die je kunt spelen om te leren rekenen. Of denk bijvoorbeeld aan digitale video’s die je uitleggen welke hoofdstad bij welk land hoort en hoe je dit het beste kan onthouden.

 

Waarom gebruiken we digitale leermiddelen?

Er zijn twee redenen waarom we digitale leermiddelen gebruiken.

 

  1. Je kunt op je eigen niveau en tempo leren

 Met digitale leermiddelen heb je als leerling elk moment toegang tot het krijgen lesmateriaal en kun je het zo vaak bekijken als je zelf wilt. Dit is dus handig wanneer je een bepaald vak moeilijk vindt, want dan kun je zelf kiezen hoe vaak je een video bekijkt.

 

  1. Je kunt zelf kiezen hoe je wilt leren

Je kunt zelf kiezen op welke manier je iets wilt leren. Kun jij beter leren door het bekijken van video’s en daarna opdrachten maken? Dan wordt dit met digitale leermiddelen voor elk vak aangeboden. Heb je juist meer met het maken van opdrachten in een spelvorm, zoals bijvoorbeeld een rekenapp waar je levels moet halen om door te mogen? Dit kan ook met digitale leermiddelen. Kies wat jij een fijne manier vindt en leer toch dezelfde stof als je klasgenoten.

 

Het voordeel van digitale leermiddelen

Er zitten natuurlijk heel veel verschillende voordelen aan digitale leermiddelen, maar het grootste en leukste voordeel aan digitale leermiddelen is, dat iedereen graag naar school gaat. Niet alle leerlingen vinden het altijd even leuk om naar school te gaan. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld een bepaalde les niet leuk vindt, omdat je de stof moeilijk of saai vindt.

 

Digitale leermiddelen is dus een goede oplossing, omdat je op een leuke manier kan leren!