Pure Zaken
Image default
Transport en logistiek

Verbeter je transport met deze tips!

Logistiek is een cruciaal aspect van de meeste bedrijven. Het is de laatste schakel van een bedrijf die het bedrijf maakt of breekt, want dit is de link naar de klanten toe. Helaas loopt de inzet van transport niet altijd even efficiënt. Het komt nog te vaak voor dat er onnodig tijd en geld wordt verspilt. Denk bijvoorbeeld aan te dure brandstof of geen geschikt wagenpark. In deze blog geven we je een aantal tips om jouw transport te verbeteren! 

Geschikt wagenpark

Logistiek managers hebben ontzettend veel uitdagingen in hun dagelijkse werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud van het wagenpark. Dit moet precies afgestemd worden op de volumes die vervoerd worden of de werkzaamheden die verricht moeten worden door het bedrijf. Zij bepalen bijvoorbeeld of trekkers met opleggers daadwerkelijk nodig zijn of dat de riante bakwagens die de onderneming al in bezit heeft voldoende is. Ook moet het wagenpark van het bedrijf ook voldoen aan de nieuwste milieumaatregelen. Met name in Europa gelden er strenge regels. Heb je dit allemaal op orde? Dan is het belangrijk om een verzekering af te sluiten. Je wagenpark verzekeren is namelijk een belangrijk onderdeel van de regelgeving. Met een wagenparkverzekering verzeker je namelijk alle personenauto’s, bestelauto’s en vrachtwagens. Ook alle aanhangwagens, opleggers en trailers zijn meeverzekerd!

Klantenservice

Je wilt het liefst een transportbedrijf dat geen wachttijd heeft om goederen op te halen. Klantenservice omvat in dit geval dus het reactievermogen, algehele beschikbaarheid, effectieve communicatielijnen en klachtenafhandeling. Een transportbedrijf moet beschikbaar zijn om eventuele problemen die zich voordoen, snel op te lossen. Zorg er daarom dus altijd voor dat de klantenservice op en top geregeld is! 

Werk efficiënter

Transport draait eigenlijk in zijn geheel om efficiëntie. Het is namelijk de bedoeling dat goederen zo snel, veilig en het liefst ook zo goedkoop mogelijk van A naar B wordt vervoerd. Er zijn meerdere dingen waar je in investeert om het transport efficiënter te maken. Dit zijn niet altijd processen waarbij er een nieuw beleid komt. Je maakt het werk al efficiënter door bijvoorbeeld de houten pallets te vervangen met plastic pallets. Deze zijn een stuk lichter, gaan langer mee en zijn beter voor het milieu. 

Bespaar op kosten

Transport kost nou eenmaal een heleboel geld. Vermijd verzending van kleine hoeveelheden met korte tijdsintervallen zodat je de transportkosten beperkt houdt. Bulkverzending is over het algemeen goedkoper dan verzending van dezelfde hoeveelheid producten in meerdere, kleine zendingen. 

 

Kortom, het is ontzettend belangrijk om je producten, voorraadniveaus, productietijd en transport doorlooptijd goed in kaart te brengen. Op basis van deze informatie neem je (betere) beslissingen die jouw transport verbetert!