Pure Zaken
Image default
Financiële diensten

Alleen tijdelijk in het buitenland wonen

Expat Financieel advies kan goed van pas komen indien je voor een tijd in het buitenland moet wonen voor je werk. Een expat is dan ook iemand die tijdelijk voor zijn/ haar werk in het buitenland moet wonen. Stel dat je naar een land moet dat niet bekend bij jou is. Je staat er volledig alleen voor. Daardoor is het ook mogelijk dat je er tegenop kijkt. Je weet namelijk niet wat je allemaal te wachten staat. Expat financieel advies kan je enorm helpen. Financieel advies van een deskundige betekent een last minder van je schouders. Je kunt namelijk volledig vertrouwen op het advies van de deskundige.

Het beheren van je vermogen

Een nieuw leven in het buitenland betekent ook dat je je vermogen op een andere manier zult besteden. Zoals eerder benoemd weet je niet wat je allemaal te wachten staat. Je kunt er niet zomaar vanuit gaan dat je je vermogen op dezelfde wijze kunt besteden als toen je nog thuis woonde. Het buitenland kan namelijk allemaal extra kosten met zich meebrengen. Deze kosten zijn afhankelijk van verschillende zaken. Denk bijvoorbeeld aan je verblijfplaats en hoe vaak je eten van buiten haalt. Een deskundige op dit gebied kan van hulp zijn bij het maken van een financieel plan. Daardoor krijg je de mogelijkheid om je vermogen in het buitenland slim te besteden.

Wat houdt estate planning in?

Estate planning betekent dat je een planning maakt voor de dingen die je gaat nalaten. Indien je iemand bent die van plan is om een nalatenschap achter te laten aan dierbaren, dan is een juiste estate planning van groot belang. Als je dus tijdelijk in het buitenland moet werken, kan het verwarrend zijn welk recht van toepassing is. Een deskundige op dit gebied kan je daarbij helpen. Zij weten precies welk recht van toepassing is.