Pure Zaken
Image default
Financiële diensten

De inhoud van een kredietverzekering

Het is voor een ondernemer de moeite waard om een kredietverzekering af te sluiten. Het is een manier om de schade die onbetaalde facturen met zich meebrengen kunnen aanbrengen. Het is dan dus geen probleem om deals te sluiten en goederen en diensten te leveren. De kredietwaardigheid van de klant speelt dan namelijk een veel minder grote rol. Dat komt doordat de verzekering hier een belangrijke tussenstap in vormt. Dat maakt het net wat aantrekkelijker.

Geen moeilijke beslissingen te nemen

Een nieuwe klantrelatie aangaan is spannend voor ondernemers. Het is natuurlijk leuk om een nieuwe klant te verwelkomen. Daar staat echter wel tegenover dat er het nodige beslist moet worden over deze nieuwe relatie. Welke kredietruimte ga je deze debiteur geven. Welke voorwaarden zitten er aan de leveringen? Met de hulp van een verzekeraar als Coface is dat geen probleem. Die draagt hier namelijk allemaal aan bij. Zo wordt het een stuk gemakkelijker om het op deze wijze aan te pakken.

Meer inzicht in de klanten

Natuurlijk is er meer dan alleen maar de verzekering. Het is ook belangrijk om goed te weten wat er allemaal te ontdekken is met betrekking tot een debiteur. Is deze bijvoorbeeld kredietwaardig? Wat betekent dat deze debiteur wel of niet bereid is om op tijd te betalen. Die inzichten helpen je natuurlijk ook om zakelijke beslissingen te nemen. Wat er dan weer op neerkomt dat je minder snel onnodige risico’s neemt en alleen de risico’s neemt die wel iets kunnen opleveren.

Dekking voor lastige situaties

De kredietverzekering zelf is er dan natuurlijk voor wanneer het dan toch fout zou gaan. Is het bijvoorbeeld zo dat een debiteur niet betaalt en de incasso die door de verzekeraar ook niets oplevert? Dan is het zo dat de verzekering de schade die je daardoor oploopt dekt. Dat maakt het dus ook wel heel aantrekkelijk om in sommige situaties de transactie of de debiteur gewoon te verzekeren.