Pure Zaken
Image default
Grote bedrijven

In 3 eenvoudige stappen je kantoor schoon houden

Een schoon kantoor is een gelukkig en productief kantoor! Maar wie heeft de tijd om alles netjes te houden als er gewerkt moet worden? Als je op zoek bent naar enkele eenvoudige manieren om je kantoor schoon te houden, ben je hier aan het juiste adres. In deze blogpost delen we drie eenvoudige stappen die je zullen helpen je bureau schoon en georganiseerd te houden. Laten we beginnen!

 

1. Maak een dagelijks schoonmaakschema en houd je eraan. 

De eerste stap om je kantoor schoon te houden is het maken van een schoonmaakschema en je eraan houden. Bepaal welke dagen van de week je gaat opruimen en maak elke dag wat tijd vrij om schoon te maken. Misschien wil je bijvoorbeeld op maandag alle oppervlakken afstoffen, op dinsdag stofzuigen, enzovoort. Door een schema te maken, zorg je ervoor dat alle delen van je kantoor regelmatig worden schoongemaakt.

 

2. Investeer in kwaliteitsschoonmaakmiddelen. 

Een andere sleutel om je kantoor schoon te houden is te investeren in kwalitatief goede schoonmaakmiddelen. Hieronder vallen zaken als een goede stofzuiger, stofmop en allesreiniger. Met het juiste gereedschap kun je veel gemakkelijker en effectiever schoonmaken. Neem de tijd om te onderzoeken welke producten het beste zijn voor jouw behoeften en budget.

 

3. Delegeer taken aan anderen op kantoor. 

Als je moeite hebt om de schoonmaak in je eentje bij te houden, delegeer dan taken aan anderen op kantoor. Wijs specifieke taken toe aan specifieke mensen en maak een roulerend schema, zodat iedereen de kans krijgt om bij te springen. Je kunt zelfs prikkels geven aan degenen die hun steentje bijdragen aan het schoonhouden van het kantoor. Je kunt bijvoorbeeld een prijs uitloven voor degene die elke week de meeste oppervlakken afstoffen of elke maand de meeste vloeren stofzuigt. Door anderen bij het schoonmaken te betrekken, kun je de last verlichten en van het schoonhouden van het kantoor een teamprestatie maken. 

 

Geen tijd of zin om het zelf te doen?

Dat is ook geen probleem! Bij EW facility Services vind je schoonmaakoplossingen voor elk bedrijf. Bekijk de ruime mogelijkheden van dit schoonmaakbedrijf uit Zwolle en begin het nieuwe jaar met een schoon kantoor!