Pure Zaken
Image default
Informatietechnologie

De verschillende toepassingen van NFC

NFC is iets wat we steeds vaker tegenkomen. NFC is namelijk een soort chip, waarmee je snel bepaalde informatie kunt versturen. Zo kun je met je telefoon contactloos betalen en kun je bijvoorbeeld ook allerlei andere informatie eenvoudig verzenden. Omdat de potentie enorm is en de adoptie langzaam steeds groter wordt, zien we ook dat veel bedrijven zich steeds meer gaan verdiepen in deze techniek. Om je daarom een idee te geven welke mogelijkheden er allemaal zijn, hebben we er een aantal voor je hieronder verder uitgewerkt.

 

Contactloos betalen

Voordat we uitleggen hoe het werkt, is het goed de vraag wat is NFC te beantwoorden. NFC is niets meer dan een chip, waarmee je informatie kunt versturen. Zo is contactloos betalen één van de toepassingen die kan worden gebruikt en door ontzettend veel mensen wordt toegepast. Wel is het goed te weten dat je niet ieder bedrag contactloos kunt betalen. Vaak kun je niet meer dan 50 euro per keer betalen en dien je daarboven je pincode in te voeren. Het is daarom dus ook een relatief veilige manier van betalen. Vooral omdat je niet zomaar toegang hebt, maar eerst een code moet invoeren of je face id om contactloos betalen te kunnen activeren.

 

Sleutels

De nieuwste auto’s hebben natuurlijk al bijna geen fysieke sleutel meer. Zo kun je bijvoorbeeld een Tesla starten door middel van een app op je telefoon die ook gebruik maakt van deze technologie. Uiteraard is NFC aanzetten Iphone dan wel van belang omdat je anders geen verbinding kunt maken met de NFC in je auto. Je zult zien dat het een kwestie van tijd is voordat de sleutel, zoals we deze nu nog kennen, volledig verleden tijd is. Uiteraard zal het voor oudere auto’s niet gelden, maar voor alle auto’s die nu worden geproduceerd natuurlijk wel. Het is namelijk niet alleen een stuk makkelijker, maar ook goedkoper. Je kunt je voorstellen dat het maken van sleutels een kostbaar iets is. Wat je door middel van het gebruik van deze techniek kunt ondervangen.