Pure Zaken
Image default
Zakelijke dienstverlening

5 Voordelen van cryptocurrencies

De crypto-techniek heeft de afgelopen jaren een grote entree gemaakt in de wereld, maar nog steeds vragen mensen zich misschien af ​​waar alle commotie over gaat. Waarom zou je voor cryptocurrency kiezen en waarom is er zoveel tumult gaande over deze hype? Waarom zou je eigenlijk moeten investeren in een cryptocurrency?

Er zijn vele voordelen te benoemen betreft het gebruik van en het investeren in cryptocurrency. Hier een aantal voordelen die jouw kunnen bewegen tot het maken van die stap in crypto.

  1. Transactie voordelen

Indien je als particulier of als organisatie bij zaken veel betalingen met het buitenland verricht, zijn er weinig manieren om geld of activa sneller van de ene rekening naar de andere te verplaatsen dan met cryptocurrency. Over het algemeen worden transacties naar bijvoorbeeld Amerikaanse financiële instellingen of landen binnen drie tot vijf dagen afgehandeld. Een overboeking duurt circa minimaal 24 uur. Aandelentransacties worden binnen drie dagen afgehandeld.

Bij betalingen met cryptocurrencies wordt de transactie binnen enkele minuten verwerkt en voltooid. Zodra de blockchain van de crypto zoals de cosmos coin waarmee je betaald hebt de transactie bevestigd heeft in het netwerk, is het volledig afgewikkeld en is het geld beschikbaar voor gebruik voor de ontvanger. 

  1. Bijkomende kosten voor het verrichten van betalingen

Het verrichten van betalingen via de bank vraagt om additionele transactiekosten aangezien de bank dit vraagt voor de service die men voor jouw verricht. Bij cryptogeld betalingen zijn de kosten van transacties relatief laag in vergelijking met andere financiële diensten. Nationale betalingen vallen wellicht mee qua transactiekosten via de traditionele bank maar internationaal geld versturen kan nogal duurder zijn.

Cryptocurrency-transacties zijn over het algemeen goedkoper (en sneller). Houd er echter rekening mee dat de vraag naar de blockchain de transactiekosten kan verhogen. Toch blijven de mediane transactiekosten lager dan de kosten voor overboekingen via de bank, zelfs op de meest overbelaste blockchains.

  1. Toegang tot betalingen

Om betalingen in een land te doen heb je een lidmaatschap bij de bank nodig, een betaalrekening, scanner of app waarvoor je maandelijks ook nog eens geld voor betaald. Crypto kan iedereen gebruik van maken, het enige wat hierbij vereist is, is een computer of telefoon en natuurlijk niet te vergeten een internet verbinding. Je maakt een crypto-currency wallet aan (wat veel sneller verricht is dat een traditionele bank-rekening), er dient geen achtergrond of kredietcontrole uitgevoerd te worden bij crypto. 

Indien je over geen bankrekening bezit, is crypto een manier voor mensen om zonder bankrekening toegang te krijgen tot financiële diensten zonder tussenkomst van een gecentraliseerde autoriteit. Door cryptocurrency te gebruiken, kunnen mensen die geen traditionele bankdiensten gebruiken, gemakkelijk online transacties uitvoeren of geld naar anderen versturen.

  1. Bescherming van privacy

Heb je het niet zo op de centrale instituten, overheid en banken die jouw gegevens continu in de gaten houden? Bij crypto hoef je jezelf niet te registreren bij een financiële instelling om financiële transacties uit te kunnen voeren, waardoor je u een hoog niveau van privacy kunt handhaven. De enige registratie bij een transactie indien je bijvoorbeeld een algorand coin kopen gaat vindt plaats op de blockchain, maar deze bevat geen specifieke informatie over jezelf.

Dit niveau van privacy kan in veel gevallen (zowel onschuldig als ongeoorloofd) wenselijk zijn. Dat gezegd hebbende, als iemand een wallet koppelt aan een identiteit, zijn alle transactiegegevens openbaar. Er zijn verschillende manieren om transacties verder te maskeren, evenals verschillende munten die op privacy zijn gericht om het privékarakter van cryptocurrency te verbeteren.

  1. Transparantie

Omdat iedere crypto-transactie plaatsvindt op het openbare blockchain-netwerk, zijn er tools  waarmee iedereen transactiegegevens kan opzoeken, inclusief waar, wanneer en hoeveel van een cryptocurrency iemand heeft verzonden. 

Dankzij deze transparantie kunnen frauduleuze transacties verminderd worden. Iemand kan bewijzen dat hij geld heeft gestuurd en dat het is ontvangen, of kan bewijzen dat degene over het geld beschikt van een gemaakte transactie.

 

https://purezaken.nl/voordelen-van-cryptocurrencies/