Pure Zaken
Image default
Zakelijke dienstverlening

Accountant advies op maat

Een accountant, wat doet ie nou precies? Voor velen is dat niet precies duidelijk maar een accountant kan zeker een grote toegevoegde waarde zijn voor een bedrijf. Een accountant zorgt vooral dat de financiële administratie en boekhouding van een bedrijf of instelling goed wordt bijgehouden. Voor een ondernemer is het hartstikke fijn als iemand anders hier de zorgen over heeft en zorgt dat alle financiën op orde zijn. Ook kunnen accountants helpen met bepaalde vraagstukken zoals overname en herstructurering van een bedrijf, om zo nooit voor verrassingen komen te staan.

Het is een beschermd beroep om accountant te zijn. Niet iedereen kan zomaar een accountant worden, want die titel moet eerst verdiend worden. Je moet als accountant in het Nederlandse Beroepsorganisatie van Accounts (NBA) accountregister staan en deze krijg je pas als je jaren studie en praktijkervaring achter de rug hebt. Je kan een Administratieconsulent (AA) worden, wat ongeveer na 8 a 9 jaar studeren behaald kan worden. Daarnaast heb je een Registeraccountant (RA) wat je na 11 tot 12 jaar wordt. De wet- en regelgeving rondom het jaarrekeningenrecht is het gene waar een accountant zich vooral mee bezighoudt. Het opstellen van een jaarrekening en die controleren is dan ook de hoofd bezigheid van een accountant. Een AA accountant is meestal actief met het opstellen, bijhouden en adviseren over de jaarrekening terwijl een RA accountant meestal de taak heeft om de jaarrekening te controleren.

Voor een bedrijf kan een accountant erg waardevol zijn. Zo zijn accountants ook gespecialiseerd in bepaalde sectoren. Een accountant Westland heeft bijvoorbeeld weer andere specialisaties dan een ander accountantskantoor. Hetzelfde geldt voor een belastingadviseur Westland. Zij zijn bijvoorbeeld meer gespecialiseerd in de agrarische sector, zoals de akkerbouw en veehouderij. Hier hebben zij specialistische kennis over waardoor ze ondernemers en bedrijven nog beter kunnen helpen waar nodig.  

http://weanaaldwijk.nl

Gerelateerde artikelen

Een zakelijke online bijeenkomst organiseren

Uw woning strak renoveren met Stukadoor de Vries

SEO: wat kun je zelf oppakken en wat kun je beter uitbesteden?