Pure Zaken
Image default
Zakelijke dienstverlening

Is oude hardware geld waard?

Heb jij oude hardware bewaard of heeft de organisatie hardware dat niet meer gebruikt wordt? De niet gebruikte hardware staat nu waarschijnlijk ergens opgeborgen en neemt veel ruimte in beslag. Je helpt ook nog eens het milieu door je oude hardware een tweede leven te geven. Sommige hardware kan ook nog eens geld waard zijn en makkelijk verkocht worden. Denk hierbij aan disk drives, smartphones, laptops, computers, kabels, tablets, monitoren of servers. De waarde van de oude hardware is afhankelijk van verschillende factoren.

Oude hardware doorverkopen

Wil je extra geld verdienen met je oude hardware? Er is een mogelijkheid om je oude hardware door te verkopen. Dit kun je uiteraard doen met behulp van een platform zoals Marktplaats, eBay of een andere dienst. Deze platformen kun je het beste gebruiken zodra het gaat om bijvoorbeeld een enkele laptop of printer. Indien je het op deze diensten niet verkocht krijgt, kan het zijn dat het wordt aangeboden voor een te hoge prijs of dat het echt onverkoopbaar is. Het is belangrijk dat je voor de verkoop alle persoonlijke gegevens van de hardware wist zodat deze niet in de handen komen van een onbekende. Je kunt zelf een inschatting maken van de gewenste verkoopprijs of de potentiële kopers een bod laten uitbrengen.

Ook is het mogelijk om de hardware & it op te laten kopen door IT-professionals. Deze IT-professionals halen de hardware dan vaak thuis bij je op. Zij zullen ook alle persoonlijke gegevens wissen zodat je dit niet zelf hoeft te doen. Verder maken zij ook gratis nog een inschatting van de waarde van de oude hardware. Indien de oude hardware niet meer ingekocht kan worden, kunnen de IT-professionals de oude hardware voor je recyclen zodat het materiaal weer nuttig gebruikt kan worden. Bij sommige bedrijven is het enkel mogelijk om de waarde te bepalen door een minimaal aantal eenheden in te laten kopen. Dit soort bedrijven zijn meer geschikt voor organisaties die veel oude hardware in een keer wensen te verkopen. Servers en storage systemen hebben vaak geen minimum. Het is belangrijk dat je een fatsoenlijke offerte ontvangt van deze bedrijven en neem alle voorwaarden goed door. Laat je oude hardware alleen inkopen door gecertificeerde bedrijven. Deze IT-professionals worden ook wel hardware, computer of laptop opkoper genoemd. Het is handig om deze termen te gebruiken als je op zoek bent naar een It bedrijf. 

verkopen

Oude hardware inruilen

Oude hardware kan bij IT professionals soms ook ingeruild worden. De IT-professionals maken dan ook een inschatting van de waarde. Deze waarde kun je weer gebruiken voor nieuwe systemen. Zo wordt het kopen van nieuwe systemen makkelijker en goedkoper.