Pure Zaken
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom jij als ZZP’er een animatievideo moet laten maken

Ben je zelfstandig ondernemer, maar vind je het lastig om klanten aan te trekken? Of weet je gewoon niet zo goed hoe jij jezelf het beste weg kunt zetten? Laat dan een animatie maken door een professioneel bedrijf zoals Cooler Media en laat zien wat je in huis hebt. In dit artikel belichten we hoe een animatiefilm jou als ZZP’er kan helpen om te groeien en bloeien, dus lees snel verder.

Top Promotie

Ten eerste, kun je een animatievideo laten maken ter promotie van jouw onderneming. Door middel van de video kun je kort en krachtig vertellen wie je bent en wat je doet. Vervolgens deel je de video op verschillende social media kanalen, zoals Instagram, Facebook, TikTok en YouTube. Vergeet ook zeker websites zoals Pinterest niet, waar veel mensen zoeken naar inspiratie en oplossingen. 

Je visie en doelen laten zien

Een motion graphic zoals een animatiefilm kan ook dienen als een manier waarop jij kunt laten zien wat jouw missie en visie is. Een dergelijke animatie kun je plaatsen op je eigen website en op piekmomenten opnieuw delen in je nieuwsbrief en op je social media kanalen. Op die manier wordt je niet vergeten en is het voor nieuwe klanten meteen duidelijk of jullie een match zijn of niet. Daarnaast kun je een animatie inzetten wanneer je graag wilt laten zien wat je doelen zijn als bedrijf. Dit kun je natuurlijk delen met jouw klanten, maar je kunt dit ook inzetten bij interne en externe presentaties, bij de Kamer van Koophandel of wanneer je in gesprek gaat met een marketingbureau.

Digitale workshops maken

Animatievideo’s kun je nog voor veel meer zaken inzetten dan ter promotie van jouw bedrijf. Tegenwoordig is het geld verdienen op afstand – ofwel remote jobs – enorm populair. De werknemer van nu wil onafhankelijk zijn van een baas en wil overal en nergens kunnen werken. Dat is een mooie ontwikkeling die vooral veel vrijheid biedt. Om deze vrijheid na te streven, kun je binnen jouw onderneming digitale workshops aanbieden. Deze workshops worden eenmalig gekocht en via een account hebben mensen levenslang toegang tot de workshop. Omdat beeld de aandacht van een ontvanger beter vasthoudt dan het geschreven woord, doe je er goed aan om de digitale workshops te voorzien van simpele, maar efficiënte animaties. Op die manier komt de informatie helder over en kan het publiek zien wat er moet gebeuren. Laat vandaag nog jouw animaties maken voor je digitale workshops en je hebt geheid succes!