Pure Zaken
Image default
Zakelijke dienstverlening

Zeecontainers: Ken de voordelen van hun toepassing in de bouw!

Zeecontainers zijn grote metalen kisten die oorspronkelijk werden gebruikt voor het stouwen en vervoeren van vracht op schepen. Door hun verscheidenheid zijn zij echter een zeer gangbare trend in de civiele bouw geworden.

Dit soort containers is ontworpen om grote ladingen te vervoeren (in het algemeen tot 25 ton) en om grote tegenslagen te weerstaan, en daarom zijn ze zo duurzaam.

Aangezien zij ontworpen zijn om gestapeld te worden geladen (in het algemeen met stapels van maximaal 8 eenheden), bieden zij ook een goede toepasbaarheid als modulaire structuur, met minimale kosten. Daarom zullen wij in dit artikel de belangrijkste voordelen uiteenzetten van het zeecontainer kopen of huren voor gebruik in de civiele bouw. Kijk hier eens naar!

Wat zijn zeecontainers?

Het zijn kisten van gestructureerde en resistente metalen platen, die kunnen zijn vervaardigd van staal, aluminium of vezels. Oorspronkelijk waren zij bedoeld voor de veilige opslag en het vervoer van producten. Het gebruik ervan is zeer wijdverbreid: 90% van het vervoer van goederen over de hele wereld gebeurt met zeecontainers, die een revolutie in het vervoerssysteem hebben teweeggebracht.

Een container heeft een nuttige levensduur van 8 tot 10 jaar en wordt na deze periode weggegooid. Aangezien de metaalhoudende materialen waaruit zij bestaan niet biologisch afbreekbaar zijn, hoewel zij in sommige gevallen kunnen worden gerecycleerd, is hun bestemming een milieuprobleem geworden. In het licht van dit scenario ontstond er bezorgdheid over de verwijdering van containers, die vaak in havens werden achtergelaten. Zo begon de civiele bouw ontelbare mogelijkheden voor de toepassing ervan te zien.

 

Commerciële projecten

De zeecontainers zijn ideaal voor projecten van tijdelijke structuren, zoals die welke van stad naar stad reizen en geen vaste locatie hebben, zoals bijvoorbeeld verkoopstands, vastgoedkantoren, mobiele restaurants, enz.

Deze extra toepasbaarheid belet echter geenszins het gebruik van containers voor vaste inrichtingen, ter vervanging van traditionele structuren. De mogelijkheid om een zeecontainer te kopen of te huren stelt de zakenman in staat de optie te kiezen die het best aan zijn behoeften beantwoordt. Andere voordelen zijn hun resistentie, gemakkelijke gebruik, aanpassing en vervoer.

 

Duurzaamheid in de civiele bouw

Het zeecontainer kopen of huren is ook een duurzame optie, aangezien een materiaal dat was afgedankt, aan de natuur wordt onttrokken. Net als andere geprefabriceerde materialen heeft de container een ander duurzaam kenmerk, namelijk het feit dat het een droge constructie is en geen zand, cement en water nodig heeft.

Veelzijdigheid en mobiliteit

Veelzijdigheid is waarschijnlijk het meest opvallende kenmerk bij het zeecontainer kopen of huren voor de bouw. De kisten kunnen van de ene plaats naar de andere worden vervoerd, dienen verschillende doeleinden en kunnen nog steeds worden gestapeld of als modulaire structuren naast elkaar worden geplaatst.

Op die manier kunnen de structuren gemakkelijk aan de nieuwe behoefte worden aangepast, zelfs als het project een uitbreiding vereist. In dezelfde zin kunnen de bakken worden verplaatst (horizontaal of verticaal) wanneer dat nodig is.

Het is belangrijk te benadrukken dat de containers, wanneer ze leeg zijn, zeer licht zijn. Daarom is de verhuizing over het algemeen ongecompliceerd en comfortabel, zolang de ruimtevereisten voor de kranen in acht worden genomen.