Pure Zaken
Image default
Zakelijke dienstverlening

Zorg voor een ergonomische kantoorinrichting

 

Het vinden van geschikte kantoorruimte is niet altijd even eenvoudig. Je wilt een centrale locatie, genoeg parkeergelegenheid in de buurt voor klanten en medewerkers en uiteraard moet er ook voldoende ruimte in het pand zijn. Maar met het betrekken van het pand van je dromen ben je er nog niet. Want de inrichting is minstens zo belangrijk als de hier genoemde aspecten. Met behulp van een interieurarchitect kantoor ben je verzekerd van een optimale en ergonomische inrichting. 

Waar let je op bij de inrichting van een kantoor?

Allereerst is bij de inrichting van belang of je op kantoor klanten ontvangt, of dat er alleen medewerkers op de werkvloer rondlopen. Want de uitstraling die je richting klanten of zakelijke partners wilt hebben, kan verschillen van de sfeer die je voor je medewerkers wilt creëren. Een interieurarchitect kan hier een goede balans in aanbrengen. Hierdoor ben je verzekerd van een professionele ontvangst van je klanten of zakelijke relaties. Tegelijk voelen je medewerkers zich thuis in de ruimte waar ze een groot deel van de dag hun tijd doorbrengen. Daarnaast moet er gekeken worden naar de functionaliteit van het kantoor. Deze moet praktisch en ergonomisch ingericht worden, waarbij de vierkante meters van het pand ook efficiënt benut worden. Ook daar ligt een belangrijke taak voor de interieurarchitect kantoor.

Wat valt allemaal onder ergonomische inrichting?

Een ergonomische inrichting kent veel verschillende onderdelen. Voor een gezonde werkomgeving is het belangrijk dat er een juiste lichtinval is, dat de luchtkwaliteit goed is en dat er bijvoorbeeld geen apparaten in de nabije omgeving van de bureaus staan die storend werken. Zoals bijvoorbeeld printers of een kopieerapparaat. De interieurarchitect kantoor houdt bij het ontwerp van de inrichting hier altijd rekening mee. Dat betekent dat er bijvoorbeeld met speciale panelen een afgeschermde ruimte komt waar de elektrische apparaten komen te staan. En de bureaus worden dusdanig neergezet, dat er optimaal geprofiteerd kan worden van het beschikbare daglicht. Maar de interieurarchitect kantoor zorgt ook voor de juiste akoestiek. En hij kiest bureaus en bureaustoelen uit die zorgen voor een juiste zithouding van de individuele medewerker. Deze alomvattende aanpak zorgt voor een gezond werkklimaat, waar medewerkers graag verblijven. Hierdoor zal de creativiteit van de werknemers gestimuleerd worden en het is het ziekteverzuim lager. 

Hoe werkt een interieurarchitect kantoor?

Bij de inrichting van het nieuwe kantoor inventariseert de interieurarchitect kantoor uiteraard eerst wat de behoefte is. Hoeveel mensen komen er te werken en moet de inrichting alleen uit bureaus bestaan of is er behoefte aan vergaderruimtes, een kantine en ontspanningsruimte? Vervolgens wordt er een voorstel gemaakt voor de inrichting. Dit gaat niet alleen om de concrete indeling, maar ook over de kleuren en materialen die gebruikt gaan worden, om de gewenste sfeer en interieurstijl te krijgen. Nadat hier overeenstemming over is bereikt, krijg je van de interieurarchitect kantoor het definitieve ontwerp. Als je dat hebt goedgekeurd zal dit ontwerpt uitgevoerd worden. De interieurarchitect kantoor blijft ook tijdens de uitvoering van de werkzaamheden betrokken. Zo kun je er zeker van zijn dat de inrichting van je nieuwe kantoor binnen de gestelde tijd, volgens het opgegeven budget en conform het goedgekeurde ontwerp wordt opgeleverd.